Призив за разкази от медицински сестри: Нека се знае в какви условия работите!

Във връзка с готвещите се стачни действия на медицински сестри в цялата страна от феминисткия колектив ЛевФем заставаме твърдо зад техните искания за достоен труд и заплащане.

Във връзка с готвещите се стачни действия на медицински сестри в цялата страна от феминисткия колектив ЛевФем заставаме твърдо зад техните искания за достоен труд и заплащане. За да подкрепим предстоящия протест на 1 март, ще се радваме да дадем трибуна на възможно повече медицински сестри да ни разкажат за условията на труд, в които работят.

Тези разкази ще са част от нашата по-голяма кампания за 8 март под надслов “Аман от зюмбюли! Искаме равенство!”, която цели да събере възможно най-много от гнева на босите, голите, бедните, работещите, безработните, гладните, затворените, изпъдените от страната и да хвърлим този гняв в лицето на властта и елитите.

Затова каним медицински сестри да ни пишат с историите си на levfembg@gmail.com или на страницата ни във фейсбук. Текстовете ще публикуваме на фейсбук страницата на ЛевФем. При желание на авторките, гарантираме пълна анонимност при публикуване на текста.

Ориентир могат да бъдат следните въпроси, но можете да ни пишете и в свободна форма:

От колко време сте медицинска сестра?

Как протича работният Ви ден?

Какво е работното Ви време?

Каква заплата получавате?

Има ли случай на злоупотреба с работните Ви права, за който се сещате и искате да разкажете?

Трябва ли промяна на финансирането в българското здравеопазване? Каква?

Ще подкрепите ли общи стачни действия на 1 март? Защо? 

Професията на медицинските работници е една от най-тежките и отговорните за нормалното функциониране на обществото ни. Затова здравеопазването не може да е бизнес, а болниците не могат да бъдат превръщани в търговски дружества.

Аман от печалбарство, искаме достоен живот!

Етикети

Още от тази категория

Share This