Не на дискриминацията по етнически принцип!

От Здравка Емилова

Аз съм едно момиче на 24 години, родом съм от Кюстендил,в момента живея в Благоевград .Завърших право миналата година.

Нагледно това е една нормална история на един човек,но държавата в лицето на управляващите,това не е типично за ромите в България. И да аз съм от ромски произход и се гордея с това!

Аз лично никога не съм била дискриминирана заради етническата си принадлежност, но знам ли защо? Може би защото съм с по-светла, защото тук стереотипът е , че ромите са мургави, неграмотни, женят се малки, вземат помощи и т.н. Да, но ето, че аз съм от другата страна. Като всеки български гражданин аз съм образована и не съм се омъжила малка, а напротив – тръгнах да правя кариера като всяко едно момиче с мечти.

Много се ядосвам на факта, че нашите управляващи са юридически неграмотни.

Те създават закони, които са против Конституцията на Република Българи, наред с това те нарушават освен нашето законодателство, и това на Европейския съюз, ООН и т.н.

Как ще ни управляват хора, които нарушават законите, които те създават? Жалко е такива хора, които са властта ни, да се явяват в публичното пространство и да говорят глупости срещу ромите. Колко много примери има от ромската общност, които са образовани, плащат данъци, ток, вода и т.н. – все  граждани, които спазват закона.

Ограничават правата и създават закони само за определена група – нима това не дискриминация по етнически признак? И всички глупаци в Парламента като овце гласуват това нещо.

Аз съм за спазване на закона и да има наказание за всеки, който наруши закона, без значение неговата етническа група, религия или сексуалност.

Нека да кажем „НЕ“ на този фарс!

Публикуваме този текст, изпратен ни по повод 8 март 2019 г. в рамките на нашата инициатива “Аман от зюмбюли, искаме равенство!”, където събираме живи свидетелства за несправедливости към жени и хора от различни маргинализирани общности.