Не на дискриминацията по етнически принцип!

Част от вашите текстове от поредицата „Аман от зюмбюли, искаме равенство!“

От Здравка Емилова

Аз съм едно момиче на 24 години, родом съм от Кюстендил,в момента живея в Благоевград .Завърших право миналата година.

Нагледно това е една нормална история на един човек,но държавата в лицето на управляващите,това не е типично за ромите в България. И да аз съм от ромски произход и се гордея с това!

Аз лично никога не съм била дискриминирана заради етническата си принадлежност, но знам ли защо? Може би защото съм с по-светла, защото тук стереотипът е, че ромите са мургави, неграмотни, женят се малки, вземат помощи и т.н. Да, но ето, че аз съм от другата страна. Като всеки български гражданин аз съм образована и не съм се омъжила малка, а напротив – тръгнах да правя кариера като всяко едно момиче с мечти.

Много се ядосвам на факта, че нашите управляващи са юридически неграмотни.

Те създават закони, които са против Конституцията на Република Българи, наред с това те нарушават освен нашето законодателство, и това на Европейския съюз, ООН и т.н.

Как ще ни управляват хора, които нарушават законите, които те създават? Жалко е такива хора, които са властта ни, да се явяват в публичното пространство и да говорят глупости срещу ромите. Колко много примери има от ромската общност, които са образовани, плащат данъци, ток, вода и т.н. – все  граждани, които спазват закона.

Ограничават правата и създават закони само за определена група – нима това не дискриминация по етнически признак? И всички глупаци в Парламента като овце гласуват това нещо.

Аз съм за спазване на закона и да има наказание за всеки, който наруши закона, без значение неговата етническа група, религия или сексуалност.

Нека да кажем „НЕ“ на този фарс!

Публикуваме този текст, изпратен ни по повод 8 март 2019 г. в рамките на нашата инициатива „Аман от зюмбюли, искаме равенство!“, където събираме живи свидетелства за несправедливости към жени и хора от различни маргинализирани общности. 

Етикети

Още от тази категория

Share This