Нито един мъж не би издържал това, което търпи една жена или момиче

Мирела Иванова за кампанията „Аман от зюмбюли, искаме равенство!“

Мирела Иванова

Аз съм момиче от ромски произход, което скоро ще навърши 20 години. За всичкото това време разбрах, че жените по света са различни сами по себе си, но еднакви в едно нещо, всяка една жена бива тормозена от „силния пол“. Според мен, това разбиране, че мъжете са „силни“, е грешно. Нито един мъж не би издържал това, което търпи една жена или момиче, НИЕ сме силни, нека да им го покажем. Ако жена, която е тормозена и си мълчи, не е защото изпитва страх за себе си, те често биват заплашвани чрез децата си, запитвате ли се, дали имат да губят нещо, друго освен тях. Те и без друго вече са изгубили характера си, волята си, красотата си и всички други нормални неща в същността си, остава им само страха за съхранение на най-важното си, а именно тяхното дете.

Вие как бихте реагирали, ако знаете, че от вас и вашето мълчание зависи, живота на най-милото ви?

Много хора, дори и аз си казвам, че не е редно да се мълчи в такава ситуация на тормоз ,но никога не съм се поставяла на мястото на тези жени. Да не говорим, че им и деца, които бива тормозени сексуално от свой родител или друг роднина, те също мълчат само и единствено заради страха. Тези деца не заслужават това, всъщност никой не заслужава такова отношение, болка и мъка.Тези травми остават завинаги, често тези жертви обвиняват себе си за случващото се с тях, мислят че с нещо са провокирали насилника си, това не е вярно. Насилниците просто, не могат да надделеят над някой, който е с по-силна психика от тях, затова нападат близките си. Нека кажем „STOP“ на насилието върху жени и деца, нека се обединим, за да разберат насилниците, че НИЕ СМЕ НАИСТИНА СИЛНИ.


Писмото е част от кампанията на ЛевФем „Аман от зюмбюли, искаме равенство!“, с която искаме да съберем възможно най-много от гнева на босите, голите, бедните, работещите, безработните, гладните, затворените, изпъдените от страната и да хвърлим този гняв в лицето на властта и елитите по случай 8 март. Пращайте ни Вашите истории на levfembg@gmail.com или на месинджъра ни във Фейсбук. А на 8 март всички излизаме на улицата. 

Етикети

Още от тази категория

Жените и местната власт: възможности и бариери

Жените и местната власт: възможности и бариери

Неравенствата в политическото представителство на мъжете и жените са глобален обществен проблем с множество регионални специфики. Представителството на жени в политиката в България през последните десетилетия се задържа на сравнително ниско ниво.

Share This