Чувствам се дискриминирана като жена

Мергюл Хасан за кампанията „Аман от зюмбюли, искаме равенство!“

Здравейте! Казвам се Мергюл Хасан. Аз съм жена от етнически произход, но не точно произхода ми ме притеснява. Даже не знам как точно да си опиша чувството и мнението си, но се чувствам дискриминирана като жена. Винаги съм била дискриминирана като жена на работното си място, уж всички са така доволни от моята работа и в същото време не са ми давали заплата, като на мъжете, които уж трябва да работят повече от жените! Защо мъжете са били с повече привилегии от жените? Това не ми дава мира и много искам да се боря срещу тази неправда! Не мисля, че като съм жена работя по-малко от мъжете! Благодаря за вниманието! Успех! 


8 март мина, но борбата за равенство на жените продължава. Този текст е част от кампанията на ЛевФем „Аман от зюмбюли, искаме равенство!“,  с която искаме да съберем възможно най-много от гнева на босите, голите, бедните, работещите, безработните, гладните, затворените, изпъдените от страната и да хвърлим този гняв в лицето на властта и елитите по случай 8 март. Продължавайте да ни пращате Вашите истории на levfembg@gmail.com или по месинджъра ни във Фейсбук.

Етикети

Още от тази категория

ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ В ИНДЕКСА ЗА ПОЛОВО РАВЕНСТВО В ЕС

ПОЗИЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ В ИНДЕКСА ЗА ПОЛОВО РАВЕНСТВО В ЕС

В последната ни инфографика за месец март искаме да обобщим позицията на България в контекста на европейския индекс за равенство между половете. Седемте области, в които се измерва равенството между мъже и жени позволяват сравнение в напредъка към равноправие между...

Share This