ЛевФем

ФЕМИНИСТКИ ХОРИЗОНТИ

НАСИЛИЕ, ТРУД, МОБИЛИЗАЦИИ

Сваляне (PDF, 2.7MB)

Можете да изтеглите сборника във формат .PDF, оттук ▲

С огромно вълнение ви представяме първия сборник на левия феминистки колектив ЛевФем.

Изданието помества разкази от първо лице и анализи на над тридесет жени и куиър хора, чието ежедневие и борби са резултат на конкретни властови отношения, възникнали с реставрацията на капитализма, затягането на патриархалния ред и навлизането на все по-консервативни вълни в България.

Текстовете улавят моментната  картина на положението на жените, куиър хората, феминистките и работнически мобилизации в България в края на 2018 и началото на 2019 г.

Наред с представянето на живи свидетелства за трудности и борби, те посочват възможни тълкувания на случилото се през последните няколко десетилетия у нас, които да ни помогнат да разберем по-добре процесите на насилие и експлоатация, но и отпора срещу тях днес.

За сборника:

Главен редактор: Калина Дренска

Съставителство: Калина Дренска, Рая Апостолова, Мария Иванчева, Леа Вайсова, Стоянка Eнева

Илюстрации и художник на корицата: Боряна Росса

Графичен дизайн, оформление и предпечат: Боряна Красимирова

Коректори: Камелия Ценева, Боряна Красимирова, Стойо Тетевенски, Неда Генова

Сборникът Феминистки хоризонти: насилие, труд, мобилизации е съставен и публикуван благодарение на финансовата подкрепа на Български фонд за жените (БФЖ). Продуктът не отразява становището на финансиращата организация и БФЖ не носи отговорност за съдържанието му.

Сборникът е възможен благодарение и на съдействието на колективите на Сдружение „Хладилника” (the Fridge) и списание dВерсия. 

Тази книга не е предназначена за търговски цели и нейната продажба и/или препродажба е забранена.

Печатница: Дедракс, София

ISBN: 978-619-188-309-7

© ЛевФем, 2019, София

Как да се сдобиете със сборника

Можете да изтеглите дигитална версия на сборника:

Сваляне (PDF, 2.7MB)

Книжното тяло можете да получите безплатно на представянето на сборника на 11 октомври 2019 18:30ч. в Галерия Васка Емануилова, на бул. „Янко Сакъзов“ № 15 (в Парка Заимов, от страната на бул. Дондуков/ИСУЛ) в София.

Книгата може да бъде получена и в пространството на социален център Фабрика Автономия при предварителна уговорка с членове на техния колектив.